Pienimmille aina sattuu ja tapahtuu...
Pentu valvotti viime viikolla yhden yön. Kyhnytti kovasti korvaansa ja räpiköi päätään jatkuvasti. Sitä kuullostelin jonnin aikaa josko tuo rauhoittuisi... Nousin sängystä tilannetta tutkailemaan. Korva oli aivan verestävä ja järkyttävän näköinen. Tein ensiapua mitä kykenin. Puhdistin korvan ja tuuppasin toisen koiran tippoja muutaman, jos se hieman rauhoittaisi. Pentu kyllä sen jälkeen pystyikin nukkumaan.

Heti aamulla soitin eläinlääkäriin, sainkin ajan muutaman tunnin sisään. Vein molemmat yhtäaikaa niin sai tohtori-täti katsoa molempien korvat. Pennulla on erittäin ärhäkkä hiiva ja korva on tulehtunut pahasti. Jykevä antibiotti-kuuri, korvatipat, puhdisteet ja kipulääkkeet. (Jos vain korvan hiiva tuntuu samanlaiselta kuin naisen hiiva, en ihmettele miksei pentu enää voinut olla paikallaan)...

Vanhemmalle tuikattiin kennelyskä-tehoste, on taas ko. epidemia päällä. Pennulle ei voitu rokotuksia luonnnollisesti tulehduksen takia antaa. Kassan kautta kotia, pussi huomattavasti kevyempänä.

Kummasti kakara piristyi lääkkeiden myötä, mutta...

Keskiviikkona mummola reissulla pikku onnettomuus. Siellä tytöt riehuvat ja ravaavat aina vapaana. Siskon kanssa lähdettiin hakemaan puita, huomattiin lumella verta... sitten vähän lisää verta.... ja vielä lisää verta...
Huusin koirat sisälle katsomaan mistä se tulee. Ajattelin pennulla taas olevan jonkinlaisen pikku vekin, vanhemman hampaista tai jostain risuista.
Ei tarvinnut etsiä syytä. Pentu astui eteisen lattialle niin etutassusta levisi lammikko verta, aivan samantien. Koira kyljelleen paperia ja lamppu. Siinähän se muutaman sentin mittainen puoli senttiä syvä viiltohaava suuressa anturassa. Jippiiiiii... Tassua pakettiin tiukasti jotta haavan reunat menisi yhteen. Langan päähän paikallinen eläinlääkäri, koirat autoon ja menoksi.

Arvasin jo kyllä mitä tuleman pitää. Tyttö unille, kipulääke, vähän syvempään uneen ja tassu tikkeihin. Neljä tikkiä, suoraksi lastoitettu pesäpallomailan kokoinen tähveli. Sai ulomman kerroksen tassukuvioitua liimaharsoa...

 Piti ottaa kännykällä Ukkelille todistusaineistoa tytöstä, kun oli unten mailla pöydällä hoidettavana. Laitettiin tytteli nukkuvana autoon niin  saapi kotona rauhassa heräillä. Kassan kautta pihalle, pussi jo erittäin köykäisenä.
1098581.jpg

Ukkelillekkin uusi tilanne kun ei ole koskaan ennen nähnyt nukutettua koiraa, ja kun on vielä oma. Lapsiahan nuo nyt on.
Nukkui vielä pari tuntia, välillä vähän silmiä aukoen, mutta aina uudestaan nukahtaen. Siinä sitten yhdessä valvottiin että onhan nyt kaikki varmasti hyvin...

Herättelin sitten jo pennun. Piti saada se ylös että päästään oikeille yöunille. Jännitti miten pentu astuu tassulla. Ukkoa ohjastin katsovan pentua, jos se nousee jalkeille, saattaa tömähtää maahan kun nukutusaine vielä vaikuttaa. Kakara kävi keittiössä pienen lenkin, oikein mukavasti paketin kanssa, tosin sitten taas unille.

Valmistin villasukasta, pikakiristimestä ja kuminauhasta hieon sukan tassulle ettei ole liukas, kun pissillä käy. Alle pitää laittaa muovipussi, ettei paketointi pääse kastumaan.

Hyvin tuo tuossa tassunsa kanssa liikkuu ja vanhemman kanssa koettaa painiakkin. Joutuu vähän vain komentaan etteivät liikaa remua. Jos ensi viikon lopulla kävisi tikit poistattamassa. Toivottavasti on haava mennyt umpeen.