Pavlovakääretorttu koko tortussa n. 1400kcal

AINEKSET
Pohja
4-5 huoneenlämpöistä valkuaista
1tl etikkaa
2 1/2dl sokeria
2tl maissitärkkelystä
1tl vaniljasokeria

Täyte
1/2prk vaniljakastike, rasva 9%
mansikoita
(liivate)

VALMISTUS

Vatkaa etikka ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi suuressa astiassa. Lisää puolet sokerista vähän kerrallaan, kokoajan vatkaten. Sekoita loppu sokeri, tärkkelys ja vaniljasokeri.

Lisää seos vaahtoon vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Vatkaa vaahto kovaksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista marenkia uunin keskiosassa 175* n.15min. kunnes pinta on saamut hieman väriä.

Sokeroi marengin pinta ja kumoa leivinpaperille. Poista paistamisessa ollut paperi. Anna jäähtyä.

Vaahdota vanilla, sulata mansikat ja lisää marengin päälle. Kierrä pohja löysäksi kääröksi pitkittäin. Voit koristella vanillalla ja marjoilla.